Bert Wijnand 2017
Designed by GOEMO.de
reparatie en revisie
Klein onderhoud
 
Voor alle nodige reparaties aan uw klarinet kunt u bij mij terecht, voor zowel Duits als Frans systeem.

Kleine reparaties zoals het vernieuwen van een kurktap of een polstertje probeer ik zoveel mogelijk direct te doen, de wat grotere reparaties of het wat grotere onderhoud duurt meestal anderhalf tot twee weken.

Gezien de grote drukte is het altijd verstandig om van tevoren te bellen of een afspraak te maken.
Voor saxofoon reparaties; zie onder deze pagina
Hierbij wordt de klarinet geheel gedemonteerd, de toongaten in het bovenstuk en onderstuk schoongemaakt en het hout geolied, het mechaniek licht schoongemaakt en een enkel kurk en polster vervangen.

De kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid werk en liggen meestal rond de
130,=.
design by TOBRA Webdesign
Regulier onderhoud
Een standaard onderhoudsbeurt voor een Bb klarinet kost 230,= (vanaf). Het instrument wordt dan helemaal gedemonteerd, het mechaniek en het hout wordt schoongemaakt en waar nodig wordt er een polster of kurkje vervangen.

Nadat het hout en mechaniek zijn geolied wordt het instrument gemonteerd en afgesteld.
Volledige revisie
Een standaardrevisie voor een Bb klarinet kost 385,= (vanaf).

Het instrument wordt dan helemaal gedemonteerd, alle polsters en kurk worden verwijderd en het hout en mechaniek wordt schoongemaakt. Het hout krijgt een oliebad, en na plaatsing van nieuwe polsters en kurk op het mechaniek wordt het instrument weer opgebouwd waarbij gelet wordt op o.a. speling, klephoogte en onderlinge afstellingen.

Bij een onderhoudsbeurt vervang ik, indien nodig, een polster altijd door de op dat moment op de klarinet gebruikte polsters. Bij een revisie heeft u keus uit diverse soorten polsters:

dubbelvlies - standaard polster op Franse systeem klarinetten (geen meerprijs)
      
wit leer - standaard polster op Duitse systeem klarinetten (geen meerprijs)
      
teflon - handgemaakte polster voor zowel Frans als Duitssysteem, standaard gebruik ik deze op de Wurlitzer-klarinetten, zowel Duits- als Franssysteem (afhankelijk van de klarinet betaalt u meer bij de revisie)

kurk - kurkpolsters worden nog wel eens gebruikt bij kleppen die vaak erg vochtig worden en standaard gebruik ik ze op de duodecimeklep.

Bij revisie van uw Basklarinet adviseer ik u gebruik te maken van een voor uw Basklarinet passende en originele polster.

Voor sax reparaties:
Harry Bakker Muiderberg 0294 262049 (ook verkoop)

Heiko Geerts Den Haag 0624669363

Sax Atelier Tjepkema Zoetermeer 0617884012